Join us on facebook   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   portal.bottom.message.rss
Technopolis

Πληροφορίες Εγγραφής Μέλους
 


 
TURNAND ΙΚΕ

TURNAND ΙΚΕ

Αντ. Τρίτση 21Β, ΤΚ : 57001, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ
Tel: 2310804819
[email protected] www.turnand.com
Υπεύθυνος επικοινωνίας : Co founder & Business Dev : Βαγγέλης Νομικός
Η Ιστορία μας

Η ιδέα του ProjectPlay προήλθε από την προσπάθεια της ομάδας την Turnand να σχεδιάσει μια θήκη για άτομα που έχουν προβλήματα όρασης με προσομοίωση μιας γραμματοσειράς braille. H αρχική προσέγγιση της αγοράς έχει σχεδιαστεί από ένα πρώιμο μοντέλο της εταιρίας το οποίο μετατρέπει το κινητό σου σε παιχνιδομηχανή.

Συγκεκριμένα, το βασικό αντικείμενο της εταιρίας αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη hardware και software application γύρω από τις κινητές συσκευές. Ενώ η ομάδα στην Θεσσαλονίκη αναπτύσσει μια θήκη για άτομα με προβλήματα όρασης γίνεται προσπάθεια να μπει στην παγκόσμια αγορά μια θήκη που όταν την φέρεις στο μπροστινό τμήμα της οθόνης μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε arcade παιχνίδι.

Η πρώιμη ιδέα της Turnand βραβεύτηκε ως flip’n’joy το 2015 στον 4ο Διαγωνισμό Καινοτομικών και Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων της Δ.Α.ΣΤΑ. | Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας -Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο οποίος ήταν και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του business plan.

Τα πρώτα βήματα του ProjectPlay έγιναν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Οκτώβριο του 2015. Οπλισμένοι με ένα πρωτότυπο, ένα banner, μερικές επαγγελματικές κάρτες και ένα αρχείο, το ProjectPlay κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 1.000 επισκέπτες σε λίγες μέρες. Μερικοί από αυτούς ήταν ενθουσιασμένοι να το κρατήσουν στα χέρια τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στην συνέχεια και μετά την πρώτη δημόσια παρουσία η προσοχή της ομάδας για το ProjectPlay δόθηκε στον σχεδιασμό μιας επιτυχημένης καμπάνιας στην πλατφόρμα Indiegogo (πλατφόρμα χρηματοδότηση από τον κόσμο (crowdfunding)). Συνεπακόλουθο αυτής της διαδικασίας αποτελεί η συμμετοχή και η βράβευση στο Start-up weekend Volos powered by Google for Entrepreneurs αλλά και στο International Conference for International Business.

Μετά από έρευνα στον παραγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας αποφασίσαμε να διατηρήσουμε το R&D στην Ελλάδα και να κατασκευάζουμε υπεράκτια. Έτσι ο cofounder της εταιρίας έχει επισκεφτεί αγορές του εξωτερικού και διατηρεί το blog turnand2asia.wordpress.com με προσωπικές αφηγήσεις για την τοπική κουλτούρα και τον επιχειρηματικό mentality.

Στην συνεχή προσπάθεια εξέλιξης του προϊόντος χρησιμοποιείται 3D εκτυπωτής για τη δημιουργία πρωτοτύπων αλλά και όλα τα σύγχρονα μέσα για την καλύτερη επικοινωνία της εταιρίας στην παγκόσμια αγορά.

Η Turnand έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki και έχει συμμετάσχει στο συνέδριο προγραμματιστών Droidcon Θεσσαλονίκης. Το 2017 η ομάδα της Turnand αποτελείται από δυο cofounder που μοιράζονται τις θέσεις του CEO και COO,ένα άτομο στο community management, έναν προγραμματιστή και έναν industriall designer . Η εταιρία έχει αναγνωριστεί από το περιοδικό τεχνολογίας της Wall Street Journal, και τον Christopher Mims, και βραβεύτηκε στο «Startup / Scaleup» της Hellenic Startup / Product of the Year 2017, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την περαιτέρω προώθηση του έργου.

Ύστερα από 18 μήνες στην θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων της i4G.gr και με συνεχή έρευνα το ProjectPlay θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέσω του Indiegogo.com τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Line Break (Shift + Enter)


Είσοδος Μελών
Με την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕ
Με την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για το έργο Innoplatform
 
Newsletter
Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει