Join us on facebook   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   portal.bottom.message.rss
Technopolis

Πληροφορίες Εγγραφής Μέλους
 


 
10/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠΒΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠΒΕ


Το έργο FRACTALS, το οποίο χρηματοδοτεί εφαρμογές λογισμικού στον αγροδιατροφικό τομέα και οι εφαρμογές, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του κλάδου ΤΠΕ στην Βόρεια Ελλάδα καθώς και οι κεντρικές ομιλίες του Θανάση Καλέκου από το Odyssey Venture Partners και του Δρ. Ξενοφών Κροκίδη, βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του 3ου Μembers Forum που διοργανώνει και φέτος στην Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.

Στο φετινό 3ο Members Forum, το οποίο πραγματοποιείται το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης,  προσωπικότητες από το χώρο της Πληροφορικής καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων ΤΠΕ της Βόρειας Ελλάδας-μέλη του ΣΕΠΒΕ θα παρουσιάσουν  καινοτομίες και νέα προϊόντα καταθέτοντας παράλληλα εμπειρία και λύσεις σε ζητήματα που έχουν ανακύψει στον κλάδο κατά την προετοιμασία, την εκτέλεση και εφαρμογή έργων τεχνολογίας, πληροφορικής, επικοινωνιών και των Ευρωπαϊκών project.

«Στόχος του 3ου ΣΕΠΒΕ ΜembersForum, το οποίο καθιερώνεται πλέον ως θεσμός στον κλάδο, παραμένει η προώθηση δραστηριοτήτων των μελών του Συνδέσμου, η εξωστρέφειά τους και η ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και συνέργειας των επιχειρήσεων πληροφορικής. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τρόποι και ευκαιρίες χρηματοδότησης νέων ιδεών και projects που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις μας να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που θα έχουν όλα τα προσόντα να καταγράψουν διεθνή πορεία” ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ Θεόφιλος Μυλωνάς.

Το 3ο Members Forum εκτός από τις εταιρίες μέλη του ΣΕΠΒΕ απευθύνεται σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων που αναζητούν συνεργάτες προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και στο επιχειρηματικό κοινό που θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 3ου MEMBERS FORUM (επισυνάπτεται και αναλυτικά)

 

Την Πέμπτη (11/12/14), πρώτη μέρα της συνάντησης θα εκκινήσει η κεντρική ομιλία του κ. Θανάση Καλέκου από την Odyssey Venture Partners με τίτλο “Λεφτά υπάρχουν! – Introducing the Silicon Valley venture capital model in Greece». Στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους, τις δραστηριότητες και υπηρεσίες τους ή να παρουσιάσουν συγκεκριμένες λύσεις και έργα πληροφορικής, ευρωπαϊκά project (case study) με 10λεπτη ομιλία – παρουσίαση οι εταιρίες Novocaptis, Matrix, Agrostis, Useappility, Brandcore, Lan Communication, 3D Solid Form, «Γνώμων» Πληροφορικής, Atlantis Consulting, OTS, Dotsoft, Unique Com, ΙΝΦΟΔΗΜ και MIK3.

Οι εργασίες θα κλείσουν με στρογγυλό τραπέζι-ανοιχτή συζήτηση για τα “20 χρόνια του ΣΕΠΒΕ-20 χρόνια Πληροφορική”.

Την  Παρασκευή (12/12/14), δεύτερη μέρα της συνάντησης Key Note Speaker είναι o Δρ. Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει την πλατφόρμα Open Circle. Έργα, εφαρμογές, προϊόντα ή υπηρεσίες θα παρουσιάσουν οι εταιρίες Leaderslab, η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων i4G, Useappility, DataScouting, Trinity Systems, Softweb, Atlantis Engineering, Artefact Design, Olympia Electronics και ICAP. Τέλος θα γίνει παρουσίαση των 3 διακριθέντων business plan της προθερμοκοιτίδας νέων επιστημόνων που υλοποιήθηκε από τον ΣΕΠΒΕ στα πλαίσια του έργου Trigger.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας και του 3ου Μembers Forum θα ολοκληρωθούν με την επίσημη παρουσίαση του έργου FRACTALS, το οποίο είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΠΒΕ και χρηματοδοτεί την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού υποστήριξης του αγροδιατροφικού τομέα. Θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το ποσοστό χρηματοδότησης, οι επιλέξιμες δαπάνες, τα εργαλεία ανάπτυξης των εφαρμογών, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων καθώς και “έξυπνα σημεία” για την επιτυχή υποβολή μιας πρότασης. Ο κ. Miaden Radisic, επικεφαλής του Γραφείου του Vojvodina ICT Cluster, o κ Γρηγόρης Χατζηκώστας, Business Development Manager-BioSence Center του Πανεπιστημίου Novi Sad και η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ κα Νάνσυ Αλωνιστιώτη θα είναι μεταξύ των ομιλητών για την παρουσίαση του έργου FRACTALS.

Χορηγοί της εκδήλωσης στο 3ο Members Forum είναι οι εταιρίες OTS, Dotsoft και Honeybee και Xορηγοί Επικοινωνίας είναι η Δημοτική Τηλεόραση TV-100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο  FM-100, η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», το ICT Plus και το Livemedia.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _blank
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΜε την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕ
Με την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για το έργο Innoplatform
 
Newsletter
Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει