3ο ΣΕΠΒΕ Members Forum
03/02/2015
3ο ΣΕΠΒΕ Members Forum
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον πρώτιστο στόχο του, αυτόν της προώθησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της δημιουργίας συνεργασιών υπηρέτησε το 3ο Members Forum που διοργάνωσε ο ΣΕΠΒΕ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Στο 3ο Members Forum παρουσίασαν νέα προϊόντα, εφαρμογές και καινοτόμες υπηρεσίες περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι επιχειρήσεων-μέλη του ΣΕΠΒΕ απ όλη την Βόρεια Ελλάδα ενώ προσωπικότητες από το χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών κατέθεσαν την εμπειρία τους και παρουσίασαν  ευκαιρίες χρηματοδότησης νέων ιδεών και projects που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες με  προσόντα για να καταγράψουν διεθνή πορεία.

Κατά την διάρκεια του Forum έγινε και η επίσημη παρουσίαση του έργου Fractals  το οποίο χρηματοδοτεί  την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού υποστήριξης στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι διαδικασίες για ένταξη στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και οι εταιρείες Πληροφορικής, φυσικά πρόσωπα και start ups μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Συνοπτικά, στο 3ο Μembers Forum συμμετείχαν:

Novocaptis/Κασδερίδης Στάθης
H Novocaptis start up ιδρυθείσα το 2010, είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με ισχυρούς δεσμούς στην επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, έχοντας κατά αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στις αγορές, στις οποίες δραστηριοποιείται. Το όραμά της είναι να παρέχει τεχνολογικά προϊόντα αιχμής για εξειδικευμένες αγορές. Η Novocaptis δραστηριοποιείται στους τομείς της ρομποτικής, της διάχυτης νοημοσύνης, στα περιβάλλοντα υποβοηθούμενης αυτόνομης διαβίωσης, στις περιβαλλοντικές εφαρμογές, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Matrix/Χαρά Κουτάλου
H Matrix – Information Technologies  δραστηριοποιείται στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εξειδίκευση στην παραγωγή λογισμικού για τον αγροτικό τομέα με χρήση web & mobile τεχνολογιών. « Όραμά μας είναι η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή μέσω εύχρηστων και ποιοτικών εφαρμογών».

Agrostis/Βαγγέλης Βασιλειάδης
To ifarma - διαχείριση ομάδας παραγωγών είναι μια εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει την πλήρη παρακολούθηση των παραγωγών - μελών μιας ομάδας, καθώς και των αγροτεμαχίων τους, των καλλιεργειών τους και των εκτελούμενων καλλιεργητικών εργασιών.
To ifarma - διαχείριση ομάδας παραγωγών απευθύνεται σε  ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και σε γεωπόνους - συμβούλους διαχείρισης.

BRANDCORE/Γιώργος Ιακώβου
To BRANDCORE είναι μια ολοκληρωμένη λύση πληροφορικής, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους marketeers να πούνε καλύτερα την ιστορία της μάρκας τους. To BRANDCORE παρέχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα προγραμματισμού και δημοσίευσης των ιστοριών στα κοινωνικά δίκτυα της μάρκας, παρακολούθηση της απόδοσης της μάρκας στα κοινωνικά δίκτυα και δυνατότητα κάλυψης γεγονότων που αφορούν τη μάρκα με ζωντανό βίντεο και ροή ειδήσεων (live video streaming and livefeed)

Lan Communications/Νίκος Ζαχαριάδης
Η Lancom, αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα,  που δραστηριοποιείται ως cloud service provider,  διαθέτοντας  δύο υπερσύγχρονα ιδιόκτητα data centers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Η εταιρεία προσφέρει 100% SLA και αξιόπιστες Failover υλοποιήσεις,  ενώ λειτουργεί το δικό της δίκτυο BGP με τους δύο μεγαλύτερους providers στην Ελλάδα, τον ΟΤΕ και τη Cyta, μέσω multi – gigabit ιδιόκτητων δικτύων 2Ν οπτικών ινών.  Ταυτόχρονα, έχει peering μέσω GR-IX με όλους τους παρόχους, καλύπτοντας έτσι τις ιδιαίτερες ανάγκες των αγορών σε Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια.

3D Solid Form/Αλέξανδρος Μπασιακούλης
Η εταιρεία 3D Solidforms είναι μια νέα εταιρεία η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τρισδιάστατης σχεδίασης, τρισδιάστατης σάρωσης και τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους τομείς της αγοράς, όπως παραδείγματος χάρη στη βιομηχανία, στην ιατρική, στην αρχαιολογία και στην πληροφορική.

Γνώμων Πληροφορικής/Κωστής Καγγελίδης
Ο κ. Κωστής Καγγελίδης παρουσίασε την προϊοντική γραμμή eHealthpass της γνώμων πληροφορικής αε. δίνει λύσεις στο  χώρο της ηλεκτρονικής υγείας. Το ehealthPass είναι το νέο προίόν/υπηρεσία του επενδυτικού σχεδίου της «Γνώμων πληροφορικής αε» ,δίνει λύσεις σε θέματα διαλειτουργικότητας και απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά.

Atlantis Consulting /Άγγελος Μαγκλής
Η εταιρική χρηματοδότηση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής εταιρικής στρατηγικής και υπάρχουν πολλές πηγές άντλησης χρημάτων  που μπορεί να εκμεταλλευτεί μια εταιρία ανάλογα με το μέγεθος , τις ανάγκες και το στάδιο ανάπτυξης της. Συνεπώς, κάθε εταιρία μπορεί να βρει την κατάλληλη πηγή χρηματοδότησης, εφόσον εκμεταλλευτεί σωστά το σύνολο του οικοσυστήματος της και είναι σωστά προετοιμασμένη.  Ο κ. Μαγκλής έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην άντληση χρημάτων μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς  ΕΝ.Α.ΣΤΕΠ, που αποτελεί μια νέα και αναδυόμενη μορφή χρηματοδότησης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

OTS/Χρήστος Χρυσός
Το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης διαδικασιών της OTS αφορά ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς που έχουν ως στόχο την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη τους. Με κύριο γνώμονα την αναγνώριση των αξιών και την ενίσχυση αυτών, κάθε οργανισμός μέσω της εκτέλεσης και της εποπτείας των διαδικασιών που παρέχει το συστήμα, μπορεί να επιτύχει μείωση κόστους, αύξηση παραγωγικότητας και βελτίωση ποιότητας.

Dotsoft/Σπύρογλου Οδυσσέας
Τα τελευταία χρόνια η DOTSOFT έχει εστιάσει στην έρευνα σε περιοχές archiving και digital preservation και analytics. Η έρευνα αυτή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεδομένης την συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα πληροφοριών που καθημερινά δημιουργείται και την ανάγκη διαφύλαξης αλλά και ανάλυσης της ωστε να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα.

Unique Com/Κυριάκος Μαλλίνης
Το Team Pad είναι μια web based εφαρμογή που ανήκει στην κατηγορία του collaboration software διαθέτοντας τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των enterprise social networks και τα χαρακτηριστικά των cloud εφαρμογών με πρόσβαση από παντού και επιτρέπει στα μέλη μιας ομάδας να συνεργαστούν καλύτερα και αποδοτικότερα.
Η επιλογή της ανάπτυξης μιας τέτοιας εφαρμογής είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις εκτιμήσεις για τις τέσσερις τεχνολογικές τάσεις: το mobility, το Cloud Computing, τα Big Data Analytics και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Third Platform Technologies).

ΙΝΦΟΔΗΜ Ε.Ε./Γιώργος Οικονομόπουλος
Η εταιρεία INFOΔΗΜ παρουσίασε Διαδικτυακές χαρτογραφικές εφαρμογές για τη διαχείριση μητρώου αυτοκινητοδρόμων καθώς και για την προβολή και διαχείριση πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων σε φορείς με την ενοποίηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, open source Web GIS λογισμικού και συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Leaders Lab/Ιφιγένεια Παπαρούση
Η Leaders Lab ειδικεύεται στην εκπαίδευση ανάπτυξης δεξιοτήτων ηγεσίας και επιχειρηματικότητας, με το εξής concept: η επένδυση στον επικεφαλής της εταιρείας μετατρέπεται σε μοχλό ανάπτυξης για την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού και προκύπτουν απτά θετικότερα αποτελέσματα στον τζίρο και στην κερδοφορία της εταιρείας. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί έχει ενσωματώσει τις εξής καινοτομίες: κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης χρησιμοποιεί βίντεο, έχει 67 καταξιωμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, υπάρχει 80% διάδραση και ασκήσεις και μόνο 20% παρακολούθηση, παρέχει στους συμμετέχοντες συνεχές προσωπικό coaching και το υλικό εκπαίδευσης είναι διαθέσιμο σε οπτικοακουστική μορφή και μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

i4G /Σωτήριος Σιάγας
Η i4G έτρεξε έναν κύκλο Προθερμοκοιτίδας στα πλαίσια του Trigger, έργο στο οποίο εταίρος είναι και ο ΣΕΠΒΕ. Οι 20 νέοι υποψήφιοι επιχειρηματίες δοκίμασαν τις ιδέες τους για 2 μήνες σε συνεργασία με τα στελέχη της i4G και την ταυτόχρονη εκπαίδευσή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας. Η προσπάθεια αυτή αναμένεται να έχει συνέχεια μέσα στο 2015 σε ειδικό χώρο που σχεδιάζει η i4G για να υποδέχεται τόσο νέους αποφοίτους όσο και ερευνητές από την ευρύτερη κοινότητα. Η i4G επίσης υποστήριξε ως silver sponsor την ελληνική συμμετοχή για πρώτη φορά στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Startup Bus.

Useappility/Παναγιώτης Χριστοδουλίδης
Η Useappility στο πλαίσιο του 3ου ΣΕΠΒΕ Members Forum παρουσίασε δύο νέες καινοτόμες εφαρμογές που κάνουν την καθημερινότητά μας ευκολότερη και τη μάθηση συναρπαστικότερη! Με την εφαρμογή PestoSocial υπαγορεύουμε στα Ελληνικά τα μηνύματά μας στα social media και αυτά μετατρέπονται άμεσα και με ακρίβεια σε κείμενο έτοιμα για αποστολή, ενώ με την εφαρμογή «Το ταξίδι του Τιμόδαμου» περιηγούμαστε στο αρχαιολογικό μουσείο μέσα από ένα διαδραστικό κόμικ!"

DataScouting/Αναστάσιος Αβράμης
Η Datascouting είναι εταιρεία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρείες αποδελτίωσης, βιβλιοθήκες, οργανισμούς και εταιρείες. Με τη χρήση τεχνολογιών όπως OCR (Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων), NLP (Επεξεργασία φυσικού λόγου), Αυτόματη Αναγνώριση Λόγου (ASR), Εξόρυξη Δεδομένων, η DataScouting παρέχει έξυπνες λύσεις λογισμικού για τη διαχείριση πολυμεσικών και κειμενικών πληροφοριών.

Trinity Systems/Δρ. Θεόδωρος Βασιλειάδης
Η παρουσίαση περιελάμβανε σύντομη εισαγωγή στις τεχνολογίες ασύρματης ταυτοποίησης και συζήτηση τριών πρόσφατων case-studies που υλοποίησε η εταιρεία και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας RFID σε πολύ εξειδικευμένους τομείς όπως π.χ. της Διαχείρισης Απορριμμάτων, των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

SOFTWeb/Αλέξανδρος Ασημακόπουλος
 Η SOFTWeb® είναι μια καινοτόμα εταιρία πληροφορικής με ειδίκευση στις εφαρμογές για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.
Έχει αναπτύξει το «Pocketwarp mobile engine» μια καινοτόμα και βραβευμένη λύση με την οποία διασυνδέει το back-end σύστημα (ένα ή περισσότερα) μιας εταιρίας/ενός οργανισμού (Ιστοσελίδα, CRM, ERP κτλ) με εύχρηστες iOS & Android εφαρμογές σε επίπεδο περιεχομένου και λειτουργιών.
Λόγω αυτής της διασύνδεσης δεν απαιτείται πρόσθετος ρόλος διαχειριστή, καθώς ο χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται το περιεχόμενο, τα menu και της λειτουργίες των mobile εφαρμογών μέσα από το back-end σύστημά του.

ATLANTIS Engineering A.E./Ευφραιμίδης Γιώργος
Η ATLANTIS Engineering δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο της συντήρησης και του Asset Management. Με ολοκληρωμένες λύσεις στην περιοχή του TPM, του Maintenance Management, του CMMS και το CBM υποστηρίζει συστηματικά πάνω από 15 χρόνια επιχειρήσεις να μετατρέψουν την ολιστική διαχείριση και συντήρηση του εξοπλισμού τους σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Olympia Electronics/Δημήτριος Λακασάς
Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E.  ιδρύθηκε το 1979, παράγει καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και εξάγει τα προϊόντα της σε 72 χώρες, ενώ απασχολεί 160 εργαζομένους με το 10% του ανθρώπινου δυναμικού στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D).Ο κ Λακασάς αναφερόμενος  στην Α.Ζ.Κ.,  παρουσίασε το ποσοστό της δαπάνης για έρευνα και τεχνολογία για το 2013 και
το ποσοστό αύξησης των ελληνικών επιχειρήσεων σε δαπάνες για έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία.

ICAP/Κωνσταντίνος Σιούμης
Με αφορμή τη διαρκή αναβάθμιση των προγραμμάτων πιστότητας, που βασίζεται στη συνεχή εξέλιξη των χρησιμοποιούμενων πληροφοριακών δομών και συστημάτων, η παρουσίαση εστιάστηκε στις βασικές αρχές που διέπουν τα προγράμματα πιστότητας και τη μεθοδολογία που εφαρμόζει η ICAP για την παροχή σχετικών υπηρεσιών. Η εισήγηση ολοκληρώθηκε με σύντομη αναφορά στο χαρτοφυλάκιο αντίστοιχων έργων της εταιρίας.

Όλο το υλικό του 3ου Members Forum καθώς και η παρουσίαση του έργου Fractals είναι διαθέσιμα μέσω του συνδέσμου http://www.livemedia.gr/3rd-sepve-members-forum.