Join us on facebook   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   portal.bottom.message.rss
Technopolis

Πληροφορίες Εγγραφής Μέλους
 


 
Συμμετοχή του ΣΕΠΒΕ στο eHealth Forum 2016
20/10/2016
Συμμετοχή του ΣΕΠΒΕ στο eHealth Forum 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο εταιρείες Πληροφορικής της Βόρειας Ελλάδας (ERGOBYTE, ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ) που διαθέτουν ισχυρό αποτύπωμα στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ θα συμμετέχουν ως συνεκθέτες του ΣΕΠΒΕ, στο eHealthForum 2016 που πραγματοποιείται στις 25 και 26 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών.
 
Είναι η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης στην οποία εφέτος πρόκειται να παρουσιαστούν ερευνητικά έργα και εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), με τα συμμετέχοντα μέλη του που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα.
 
Στο σταθμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος εκτός από τις δύο εταιρείες, το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ θα παρουσιαστεί επίσης και το έργο Open Data Education (ODEdu), που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στην ενημέρωση και εκπαίδευση στελεχών του δημόσιου τομέα, των επιχειρήσεων και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας στην επεξεργασία και χρήση πηγών Ανοιχτών Δεδομένων.
 
Οι δύο εταιρείες που θα συμμετέχουν στο eHealthForum 2016 είναι :
 
ERGOBYTE: Διαθέτει μακρά εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λύσεων πληροφορικής καθώς και ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τον τομέα του eHealth. Ο δημοφιλέστερος φαρμακευτικός οδηγός galinos.gr αναπτύσσεται διαρκώς από το 2011 αποτελώντας πηγή πληροφόρησης για χιλιάδες ιατρούς, φαρμακοποιούς και νοσηλευτές καθημερινά. Με τον έλεγχο συγχορήγησης, ο επαγγελματίας υγείας μπορεί να εντοπίσει αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις μεταξύ φαρμάκων, δραστικών ουσιών ή νόσων.

Κάθε σύγχρονο ιατρείο μπορεί να στηριχθεί στο Γαληνός Office. Πρόκειται για ένα cloud πρόγραμμα που υποστηρίζει την αποτελεσματική διεκπεραίωση καθημερινών εργασιών όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η τήρηση φακέλου υγείας και ο προγραμματισμός ραντεβού.
 
ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ: «Η εταιρεία στο eHealthForum 2016 παρουσιάζει σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία eHealth και Assisted Living.
Την πλατφόρμα OpenDecipher, μια βραβευμένη λύση, ανάμεσα σε 27 συμμετέχοντες διεθνώς, σε διαγωνισμό υπό την αιγίδα τριών συστημάτων υγείας (Ιταλίας, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου). Το OpenDecipher είναι μια mΗealth λύση, επέκταση της πλατφόρμας eHealthPass, που δημιουργεί γέφυρες μεταξύ συστημάτων, αλλά και Internet of Things συσκευών, επιτρέπει την ασφαλή διασυνοριακή πρόσβαση του πολίτη στα ιατρικά δεδομένα του και του δίνει τη δυνατότητα να έχει τη διαχείριση και την αποδοτική συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό του.

Τη λύση Social Alarm, που υποστηρίζει σήμερα 300 χρήστες καθημερινά να ενδυναμώνονται ώστε να ζουν αυτόνομα, αντιμετωπίζοντας έκτακτα περιστατικά. Έχει ήδη συμβάλει τον τελευταίο χρόνο δύο φορές να σωθούν ζωές με την υπηρεσία κουμπί πανικού. Πρόκειται για on-line24ωρη υπηρεσία  με την συνεργασία call center υπηρεσιών αλλά και τη χρήση ειδικών αισθητήρων που δίνουν ασφάλεια και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών στους ηλικιωμένους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
 
Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ παρουσιάζει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας Ηλικιωμένων Ατόμων και Ευπαθών Ομάδων «LLM Care» (www.llmcare.gr) που αποτελεί μια καινοτομική υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας, τη μόνη με τη σφραγίδα Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης, βασισμένες στη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου, που τεκμηριωμένα βελτιώνουν εγκεφαλικές λειτουργίες και δίκτυα, σωματική και νοητική υγεία και ποιότητα ζωής. Αποτελεί ένα ευρέως επεκτεινόμενο οικοσύστημα συνεργαζόμενο με φορείς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας με πλήθος ωφελούμενων παγκοσμίως. Επιδιώκει να γίνει σημείο αναφοράς ανοικτών και διασυνδεδεμένων δεδομένων, μέλος του European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing και μοναδικό παράδειγμα ζωντανού/δυναμικού κοινωνικού εργαστηρίου ενεργούς και υγιούς γήρανσης (http://www.aha-livinglabs.com/) ως μέλος του European Networks of Living Labs.
 
Το ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ δραστηριοποιείται σε διάφορες τεχνολογίες αιχμής συνδυάζοντας υπολογιστική ισχύ φορητών συσκευών, διασυνδεδεμένων συστημάτων και αναλυτικών αλγορίθμων σε διάφορα πεδία, όπως είναι και ο χώρος του eHealth. Αντιπροσωπευτικά Ευρωπαϊκά έργα είναι:

- VICINITY: συνδυασμός IoT αισθητήρων για απομακρυσμένη παρακολούθηση, έγκαιρη αυτόματη διάγνωση προβλημάτων και βοήθεια στο σπίτι.

- myAirCoach: ανάπτυξη συστήματος και εργαλείων διαχείρισης του άσθματος στην βάση εξατομικευμένων λύσεων και καινοτόμων προσεγγίσεων mHealth, ενδυναμώνοντας τους ασθενείς στην διαχείριση της υγείας τους.

- NoTremor: δημιουργία εικονικών υπολογιστικών νευρομυϊκών μοντέλων για την προληπτική θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, προς μια ολιστική εκπροσώπηση της φυσιολογίας των ασθενών.
 
 
TO HEALTH FORUM 2016
 
Το eHealthForum φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης, ανταλλαγής και συζήτησης ιδεών, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
Το πρώτο ελληνικό eHealthForum οργανώθηκε πέρυσι με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για ένα forum για την ηλεκτρονική υγεία, όπου θα συναντώνται οι ειδικοί της πληροφορικής, οι ιατροί και άλλοι επαγγελματίες της υγείας, η πολιτεία αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι φορέων υγείας από το εξωτερικό. Η φετινή συνάντηση είναι επικεντρωμένη στην παρουσίαση ερευνητικών έργων και εφαρμογών και εφαρμογές, σηματοδοτεί τη δυναμική της νέας αυτής διοργάνωσης.
 
Ο χώρος της ηλεκτρονικής υγείας είναι ένα πεδίο που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλο το δυτικό κόσμο, η οποία θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο στα επόμενα χρόνια. Παρουσιάζει, εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αποτελεί ευκαιρία οικονομικής και επιστημονικής ανάπτυξης. Η χώρα μας –παρά την οικονομική κρίση- έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας.
 
 Η έκθεση του φετινού eHealthForum θα βασιστεί στη διάδραση με τις εφαρμογές και στη «βιωματική» εμπειρία του κοινού βάζοντας τον χρήστη στο επίκεντρο. Θα δοθεί έμφαση στις καινοτόμες εφαρμογές IT, wearables, και εφαρμογές του InternetofThings για την υγεία και την ευεξία.
Στο πλαίσιο της δυναμικής αγοράς που περιστρέφεται γύρω από τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες το συγκεκριμένο Forum φιλοδοξεί σε βάθος χρόνου να γίνει τόπος συνάντησης, ανταλλαγής και συζήτησης ιδεών, διασυνδέοντας τους ιθύνοντες της ηλεκτρονικής υγείας από τη Βόρεια & τη Δυτική Ευρώπη με την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.
 
Το eHealthForum επιδιώκει να καλύψει κατά το δυνατόν το ευρύ πεδίο της ηλεκτρονικής υγείας, όπου δραστηριοποιούνται επιστημονικές εταιρείες της πληροφορικής καθώς και της εργαστηριακής και κλινικής ιατρικής. Φέτος, η Mindwork Business Solutions Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ε.Π.Ε. διοργανώνει το συνέδριο eHealthForum σε συνεργασία με το HL7 Hellas –που έχει την προεδρία της διοργάνωσης- την ECHAlliance, το Ελληνικό Δίκτυο EIP on AHA, την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη των IHE Europe, EHTEL, HL7 International, του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), της OpenHealthAlliance, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ)· παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε ελληνικούς και ξένους επιστημονικούς φορείς της πληροφορικής και της εργαστηριακής και κλινικής ιατρικής, ενώ επιδιώκει και τη συμμετοχή της Επιτροπής της Ε.Ε.
 
Το eHealth Forum απευθύνεται σε Επαγγελματίες της υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς κλπ.), ειδικούς της πληροφορικής, επιστημονικούς, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς φορείς του ψηφιακού χώρου και του χώρου της υγείας, συλλόγους ασθενών, στελέχη επιχειρήσεων, διοικητικά στελέχη του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Υ.Πε., διοικήσεις υπηρεσιών υγείας, οργανισμούς), Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμους, Περιφέρειες), οικονομολόγους της Υγείας, Investment Funds, Start ups.

Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _blank
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΜε την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕ
Με την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για το έργο Innoplatform
 
Newsletter
Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει