Join us on facebook   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   Follow us on twitter   portal.bottom.message.rss
Technopolis

Πληροφορίες Εγγραφής Μέλους
 


 
Δελτίο Τύπου_Μετά το 4ο Technology Forum
22/05/2017
Δελτίο Τύπου_Μετά το 4ο Technology Forum
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Απόλυτα επιτυχημένο από άποψη συμμετοχής, οργάνωσης, παρουσίασης καινοτομιών κρίνεται από τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΠΒΕ το 4ο Technology Forum, το σημαντικότερο συνέδριο πληροφορικής στη Βόρεια Ελλάδα που φέτος (17/5) πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή 15 φορέων της Θεσσαλονίκης. Το 4ο Technology Forum πέτυχε τους στόχους που είχαν θέσει οι διοργανωτές και από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε:
 
α) Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν την Τετάρτη στις μετακινήσεις ήταν σημαντική η προσέλευση μελών από όλους τους συμμετέχοντες φορείς οι οποίοι παρακολούθησαν το σύνολο των εισηγήσεων για τα τεχνολογικά θέματα.
β) Στο Matchmaking Event συμμετείχαν περίπου 40 άτομα (από 35 διαφορετικούς οργανισμούς) και έγιναν περισσότερες από 75 συναντήσεις μεταξύ αυτών 3 εταιρείες από τη Βουλγαρία (Σαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ) και 3 από ελληνικές εταιρείες με έδρα τη Γερμανία.
 
Η συμμετοχή εκπροσώπων και εταιρειών εκτός του Βορειοελλαδικού τόξου επιβεβαιώνει και την επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησαν οι εκπρόσωποι φορέων της εφετινής διοργάνωσης όπου τονίστηκε ότι το επόμενο Technology Forum να έχει και διεθνή χαρακτηριστικά.
 
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και της Εθνικής Τράπεζας (χορηγός) τονίστηκε ότι:
-          Η πληροφορική είναι ένας κλάδος στην Ελλάδα που εξακολουθεί να ζητά άτομα με ψηφιακές δεξιότητες και αυτή η έλλειψη που εμφανίζεται ίσως να είναι σημαντικότερη και από τη ρευστότητα.
-          Στο χώρο του ΤΠΕ υπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις – «μονόκεροι» - που όχι απλά επιβιώνουν αλλά και ξεχωρίζουν.
-          Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγγελίδης «πέρα απο την ρευστότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αναρωτιούνται γιατί να ξεκινήσω από μια εταιρεία εδώ και να μην πάω στο εξωτερικό ή γιατί να μην δουλεύω εκ του μακρόθεν για μια εταιρεία στο εξωτερικό. Άλλες χώρες έχουν πάρει το μήνυμα. Η Σόφια έχει το Web Summit. Η Τουρκία παρά τα προβλήματα της δημιουργεί νέα Ζώνη Καινοτομίας. Το μήνυμά μας είναι ότι εμείς είμαστε εδώ και θα δώσουμε τη μάχη. Θα παραμείνουμε εδώ».
 
Ο κ. Καγγελίδης τόνισε ότι το Technology Forum και ο Θεσμός Επιβράβευσης Συνεργάζομαι που πραγματοποιείται μαζί του, αναδεικνύουν στη Βόρεια Ελλάδα τις δικές τους εταιρείες –μονόκερους.
 
Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε επίσης ότι η Ελλάδα είναι χαμηλά στους δείκτες σε σύγκριση με τις Βαλκανικές χώρες στις Τεχνολογίες πληροφορικής αλλά είναι ψηλά και ικανοποιητικά στο δείκτη που αφορά την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων επισήμαναν ότι η ThessWeek, η εβδομάδα Τεχνολογιών, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας, Εκπαίδευσης οι εκδηλώσεις της οποίας βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη πρέπει να γίνει θεσμός ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως αναφέρθηκε στο 4ο Technology Forum σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα αξιοποιεί κονδύλια του ΕΣΠΑ και κεφάλαια από ιδιωτικά funds για να χρηματοδοτεί νεοφυείς επιχειρήσεις και ώριμα επιχειρηματικά σχέδια.
 
Η Περιφέρεια έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή (Flat Tax Rate) της τάξης του 10-15% για τις startups και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στη Βόρεια Ελλάδα.


 
Μοίρασμα στο facebook Μοίρασμα στο twitter Μοίρασμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο _blank
Σμίκρυνση γραμματοσειράς dΜεγένθυση γραμματοσειράςΜε την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕ
Με την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για το έργο Innoplatform
 
Newsletter
Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει